top of page

Cepljenje in pregon čarovnicO cepljenju poslušamo že nekaj let. Ne zgolj v zadnjem letu, ko je vse prišlo do absurda, ampak že nekaj let se govori o tem, kaj je in kaj ni v cepivih, kakšne so stranske posledice, kako je cepljenje lahko zlorabljeno in predvsem, da lahko prinese več škode kot koristi.


S cepljenjem imam izkušnje pri psih, ampak glede na to, da zadaj stojijo enake farmacevtske skupine kot pri človeških cepivih, je zgodba podobna. Določena cepljenja pri psih so bila v Sloveniji obvezna na letni ravni. Za isto stvar, z istim cepivom v Avstriji je bilo psa potrebno cepiti na 3 leta, kar so pred kratkim uvedli tudi pri nas. Ampak moraš najprej cepiti 2 leti zapored, da ti potem 3 leta ni potrebno. Zakonsko. Če zamudiš en sam dan, moraš naslednje leto spet cepiti. To vse skupaj da jasno vedeti, da nima veze z nobenimi protitelesi in zaščito zdravja psov, ampak s pospeševanjem prodaje cepiva s strani farmacije. Njihov lobi je dovolj močan, da naši politiki to lepo uzakonijo. Tako ta sistem deluje.


In TO NI PRAV, ker smo na koncu uporabniki. Še posebej, ko gre za cepljenje otrok. Ne dvomim, da gre za isti princip in s tem se nikakor ne strinjam. Glede na vse informacije, ki so na voljo cepljenje ni več stvar strokovnosti, ampak prodaje, kar seveda NI PRAV. Da bo jasno, preden nadaljujem.


Strinjam se, da je na takšne stvari potrebno opozarjati, protestirati in zahtevati spremembe. Žal mora največkrat priti do nečesa tragičnega, da se to zares začne spreminjati. Da nekdo, ki je doživel izjemno slabo izkušnjo o tem spregovori, da pritegne druge, jih aktivira za isti cilj in začnejo s pritiskom na odgovorne. Kar je še posebej v Sloveniji izjemno težko, ker odgovornosti ne prevzema nihče.


S prihodom cepiva proti koronci pa je šlo vse skupaj v ekstrem.

Ko pomanjkanje informacij pomešamo s strahom