top of page

Duhovne iluzije, superiorne tehnike in ekskluzivna razsvetljenjaOpažam, da se vse to pojavlja tudi pri nas, predvsem v nekih bolj zaprtih skupinah in pri "zvestih sledilcih" ki zahajajo zgolj k enemu duhovnemu učitelju ali gurujki.


Nemalokrat se je zgodilo, da sem "reševala" ljudi, ki so se zapletli v manipulativne tehnike in energetske zlorabe. Ljudje, ki so bili na iniciacijah pa od tistega, ki je iniciacijo opravil niso dobili ne navodil, kaj šele prave integracije.


Še najhujše je takrat, ko imajo ljudje prepričanje, da lahko že z enim tečajem pomagajo drugim, pustijo službo in zaplavajo v svet, ki ga v resnici še ne poznajo. Da ne govorim o prepričanjih, prepovedih in zapovedih, ki jih širijo naprej in povzročajo še večjo zmedo med ljudmi. Šarlatanstvo par excellence, če ne bi bili v sebi tako zelo prepričani, da imajo prav.

Stiska tistih, ki iščejo pomoč zelo glasno odzvanja in privablja tiste, ki ponujajo instant rešitve. Kot muhe na med padajo na to, kar je v trendu, brez realnega razmisleka ali je to zares tisto, kar jim bo prineslo dolgoročno rešitev. Nimajo časa čakati, vikend delavnica bo poskrbela za vse!

Potem se vrnejo v običajno realnost, ki je naporna, težka in neprijetna in že letijo naslednji vikend po novo dozo vilinskega prahu. Tako se ustvarja odvisnost od duhovnosti, ki nima nikakršne resne rešitve ter brez filtra meče vse v isti koš. Na obeh straneh.


😔Spomnim se, ko je k meni prišla gospa, ker ni vedela ali je prejela iniciacijo v Reiki ali ne. Iniciacijo je vodil par, ki se je tekom delavnice skregal in sta vse skupaj prekinila ter udeležence poslala domov.

😔Spomnim se gospe, ki je ponoči doživljala energetske obiske svojega mentorja, ki je "čistil njeno spolno energijo" - da tudi energetsko posilstvo in zloraba je možna.

😔Takšne, ki so jim kvazi-učitelji prepovedali uporabo katerikoli drugih tehnik kot njihovo pa sem že zdavnaj nehala šteti.