top of page

Duhovne iluzije, superiorne tehnike in ekskluzivna razsvetljenja



Opažam, da se vse to pojavlja tudi pri nas, predvsem v nekih bolj zaprtih skupinah in pri "zvestih sledilcih" ki zahajajo zgolj k enemu duhovnemu učitelju ali gurujki.


Nemalokrat se je zgodilo, da sem "reševala" ljudi, ki so se zapletli v manipulativne tehnike in energetske zlorabe. Ljudje, ki so bili na iniciacijah pa od tistega, ki je iniciacijo opravil niso dobili ne navodil, kaj šele prave integracije.


Še najhujše je takrat, ko imajo ljudje prepričanje, da lahko že z enim tečajem pomagajo drugim, pustijo službo in zaplavajo v svet, ki ga v resnici še ne poznajo. Da ne govorim o prepričanjih, prepovedih in zapovedih, ki jih širijo naprej in povzročajo še večjo zmedo med ljudmi. Šarlatanstvo par excellence, če ne bi bili v sebi tako zelo prepričani, da imajo prav.

Stiska tistih, ki iščejo pomoč zelo glasno odzvanja in privablja tiste, ki ponujajo instant rešitve. Kot muhe na med padajo na to, kar je v trendu, brez realnega razmisleka ali je to zares tisto, kar jim bo prineslo dolgoročno rešitev. Nimajo časa čakati, vikend delavnica bo poskrbela za vse!

Potem se vrnejo v običajno realnost, ki je naporna, težka in neprijetna in že letijo naslednji vikend po novo dozo vilinskega prahu. Tako se ustvarja odvisnost od duhovnosti, ki nima nikakršne resne rešitve ter brez filtra meče vse v isti koš. Na obeh straneh.


😔Spomnim se, ko je k meni prišla gospa, ker ni vedela ali je prejela iniciacijo v Reiki ali ne. Iniciacijo je vodil par, ki se je tekom delavnice skregal in sta vse skupaj prekinila ter udeležence poslala domov.

😔Spomnim se gospe, ki je ponoči doživljala energetske obiske svojega mentorja, ki je "čistil njeno spolno energijo" - da tudi energetsko posilstvo in zloraba je možna.

😔Takšne, ki so jim kvazi-učitelji prepovedali uporabo katerikoli drugih tehnik kot njihovo pa sem že zdavnaj nehala šteti.


Včasih sem se prav čudila določenim izjavam in prepričanjem, ker niso imeli osnove v nobeni dimenziji in na noben način niso pripomogli k opolnomočenju posameznika, kaj šele k osebni rasti in duhovnem razvoju.


Žal NI ENEGA RECEPTA ZA VSE in to marsikdo (zavestno ali nezavedno) zelo dobro trži. In, če je delovalo za vašo prijateljico, ni nujno, da bo za vas tudi.


Ne glede na nekaj desetletij, ki so že pretekla odkar so se začela različna duhovna gibanja in višanje vibracije ter nasploh vse, čemur rečemo "new age", smo še vedno precej na začetku. Ne obstaja objektivno najboljša tehnika, ker so prav vse subjektivna interpretacija posameznikov. Na nek način je duhovnost tako kot umetniško ustvarjanje. Če dva slikarja opazujeta isto drevo, ga bo vsak narisal drugače in potem bo vsak odprl svojo šolo slikanja tega drevesa, v kateri bo učence učil v skladu s svojo tehniko in videnjem.


Spoznati sebe ni mogoče čez noč!


Bolj kot spoznavate sebe, bolj kot si zaupate in bolj kot ste iskreni do sebe, lažje boste izbirali ter sprejemali odločitve. Včasih se boste pošteno "nasankali", drugič boste navdušeni in včasih zgubljeni. Zato je tudi to, da včasih izberete "napačnega" učitelja lahko dobra šola.


Edino pravo merilo ste vi sami. In edini nasvet, ki vam pomaga pri izbiri je, da ničesar ne verjemite 100%. Kritična presoja je nujna, čas za integracijo in preizkušanje v praksi prav tako. Zaupajte si in tudi, če je bilo vsem udeležencem všeč, vam pa ne, iščite odgovore, posvetujte se z vodjo/organizatorjem ter pojdite po "drugo mnenje".


Zavedajte se, da s(m)o tudi tisti, ki izvajamo storitve in terapije zgolj ljudje. S svojimi težavami, izzivi in učnimi lekcijami. Težko je spustiti (duhovni) ego in živeti v resnični integriteti. Poleg tega je vpetost v ekonomijo ter preživetje prisotna tudi na tem področju. Običajno je zgolj zavita v poduhovljen celofan, ki ustvarja nerealna pričakovanja, potem pa krivdo za neuspeh zvali na udeleženca, ki pač ni dovolj pretočen ali se upira spremembam.


Naj ne bo zdaj tale zapis razlog za strah in preplah. Včasih kakšen tečaj ali terapijo plačamo tudi zato, da "nas drago stane" in si to zapomnimo 😉 Vedno in povsod lahko najdemo celoten spekter: od mojstrov do "šalabajzerjev"! In v življenju se povsod lahko opečemo, delamo napake, pademo, se nasmolimo, smo nategnjeni ter zlorabljeni. In kot povsod je tudi tukaj od nas odvisno, kaj iz vsake takšne izkušnje potegnemo, se naučimo, okrepimo ter utrdimo.


Najslabše je, da se obsojate ali iz strahu prenehate raziskovati.


Svet ni črno-bel, barv je veliko, še več odtenkov in s tem tudi možnosti za take ali drugačne izkušnje. Vesolje pa temu doda še neskončne potenciale in dimenzije.


 

Včasih potrebujete zgolj jasnost glede naslednjega koraka. Do tega vas pripelje 7 dnevni brezplačni spletni coaching, na katerega se prijavite na tej povezavi >>> , po vseh sedmih korakih pa se avtomatsko kvalificirate na mojo mailing listo, kjer tedensko delim konkretne uvide, tehnike in nasvete za bolj avtentično življenje. Če vam vsebina ni všeč pa lahko kadarkoli izstopite.

17 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page