top of page

Ko je učenec pripravljen, se pojavi učiteljZa menoj so štirje dnevi "napumpane energije" in sprememb v razmišljanju, prepričanjih ter spoznanjih o tem, kako hitro pride do notranjih konfliktov ter s tem samosabotaže. Udeležila sem se dogodka Unleash Power Within s Tonyem Robbinsom, največjim motivatorjem in »gurujem« osebne rasti. To sem potrebovala. Zares. Ker sem čutila, da je čas za nov, drugačen način delovanja, saj sem zadnjih nekaj let zaspala. Morda tega ni bilo videti navzven, a počutje v meni, odnos do sebe in do vsega kar sem počela, je postal mlačen, neprepričljiv ter predvsem brez prave motivacije.


Ne glede na to, koliko delam na sebi, koliko vzorcev spremenim, novih veščin pridobim in omejujočih prepričanj odkrijem, se vedno pojavi nov nivo. Kot pri igrici, kjer je vsak level težji, z več ovirami in pošastmi. Tako kot pri igrici, je tudi v življenju na koncu vedno nagrada za katero se je vredno potruditi.


Jaz osebno, JAZ kot zavest, jaz kot coachinja in jaz kot duša s poslanstvom so nivoji, ki predstavljajo poglavja in zahtevnostne stopnje. Že dolgo nazaj sem ugotovila, da je veliko lažje preskočiti na naslednji nivo, ko imam pravo podporo. Ko uporabim znanje koga, ki je čez to že šel. Zato se tudi nenehno učim.


Svet se noro hitro spreminja in znanja, ki so mi koristila pred dvajsetimi leti, sedaj nimajo več uporabne vrednosti. Še tisto, kar sem se naučila pred desetimi leti, je danes skoraj neuporabno. Je pa vse to preteklo znanje čudovita podlaga, hranljiv kompost za današnje delovanje in rast novih semen.


Stavek z dogodka, ki odmeva v meni še danes je

Kvaliteta tvojega življenja je odvisna od kvalitete vprašanj, ki si jih zastavljaš vsak dan.

Kaj? S kakšnim namenom? Na kakšen način? Kako lahko? Od kje? Kam?


Seveda je tukaj tudi zakaj, ki pa ga je potrebno pravilno oblikovati in v pravem trenutku, da se možgani ne ustavijo pri odgovoru ne vem.


Naslednje spoznanje in nadgradnja se je zgodila ob vpogledu v čas, ki ga živimo. V svetu v katerem smo, je uspeh odvisen od moje lastne definicije le-tega. A kljub temu, potrebujem dovolj drzno definicijo, da me premakne iz cone udobja. Vedno znova in znova.


Svet v katerem živimo je dvignil svoje standarde in tudi vsak med nami jih mora.


  • Kdor da malo od sebe, kdor dela bolj slabo, ne bo imel slabih rezultatov in temu primernega plačila (v katerikoli obliki in valuti), ampak ne bo imel drugega kot bolečino in frustracijo.


Da bi se izognili bolečini, je potrebno vložiti več, se bolj potruditi in premostiti visoko stopnico do naslednjega nivoja. Naučili so nas, da je potrebno biti dober v tem, kar počneš, če želiš imeti dobro življenje. Ampak svet se je spremenil.


  • Kdor dela dobro, bo prejel slabo plačilo in bolj revno nagrado.


Dobro ni več dovolj. Odličnost je novi standard in visoke stopnice vodijo na ta nivo.


  • Kdor danes dela odlično, se trudi in da vse od sebe, bo dobro plačan in prejel bo kar dobro nagrado za svoje delo.


Kaj? Kako? Če delam odlično, dobim samo dobro nagrado?

DA. Danes je potrebno biti izjemen, da si odlično nagrajen.

(Tihi krik obupa: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA)


Izjemnost pa ni toliko veščina kot so to notranji standardi posameznika. Ali živim v skladu s svojimi vrednotami, s tem v kar verjamem, da je prav, etično, v najvišje dobro vseh, ki so vpleteni? Kaj so moji standardi?

  • Moj standard je to, da sem sama svoj produkt tega, kar učim druge.

  • Moj standard je, da ne sklepam kompromisov na ravnokar omenjenih področjih.

  • Moj standard je, da zagovarjam in sledim temu, v kar verjamem, ne glede na vse.

  • Moj standard je, da redno razrešujem svoje notranje konflikte in omejujoča prepričanja.

  • Moj standard je, da razvijam svoje mojstrstvo, ker le tako lahko potegnem na višji nivo tiste, ki si tega želijo.

Moška energija je električna, ženska je magnetična


Moj izziv na tem dogodku je bil, da je prvi dan sovpadal s prvim dnevom moje menstruacije. Ker že leta sledim svojemu ciklu in prvi dan počivam ter dovolim telesu in sebi, da grem skozi proces, je bila aktivna, fokusirana moška energija dogodka popolnoma v nasprotju z mojim stanjem.


V moji glavi je odmevalo: Manca plačala si, sedaj pa ležiš z energijo na minus sedem, medtem ko dogodek zahteva da si na plus deset!


Vprašala sem se, kaj me to uči? Česa sem v tem trenutku zmožna in kje (ne) bom šla preko sebe?


Informacije so pomembne, izkušnja tega še bolj. Moje telo pravi počivaj in to je moj način vzpostavljanja ravnovesja, ko pride tako močna yang energija kot je ta dogodek. Če zmorem danes najti ravnovesje, ga bom tudi v življenju, v poslu in v drugih situacijah. Če je moj standard, da sem svoj produkt tega, kar učim ženske, potem si lahko dovolim umirjeno ležanje na kavču, brez poskakovanja, brez vpitja in bojevniških poziranj.


Dovoliti si čas zase, uživati v trenutku čutenja sveta in čakanje na pravi trenutek = magnetična, yin, ženska energija


Akcija, usmerjenost, fokus in odločenost slediti svojim ciljem = električna, yang, moška energija.


To vem, na to temo sem imela ogromno delavnic v preteklosti in o tem sem učila na desetine žensk. A sedaj se je to ravnovesje odvijalo znotraj mene.


Je čas za počitek in čas za akcijo. Čas za fokus in čas za užitek. Že naslednji dan, me je telo podprlo v bolj aktivnem sodelovanju, vsa v solzah pa sem si tretji dan čestitala, ko je Tony z nami podlil svojo zgodbo o tem, kako mu je njegova žena Sage odprla popolnoma nov pogled na življenjsko ravnovesje, ker je v svoji ženski energiji sledila milini, notranjemu ravnovesju in duhovni odprtosti.


Bo ta delavnica za vedno spremenila moje življenje? Odvisno od mene in tega, kaj in kako bom vsa ta (spo)znanja in izkušnje integrirala v svoje življenje. Je to moja odskočna deska ali zgolj injekcija dopamina ter pozitivnih hormonov za nekaj dni, je odvisno od tega, kaj bom s tem naredila. Naloga coacha ni, da mi pove, kaj moram, ampak mi preda orodja, ki mi olajšajo ter pohitrijo proces in mi pokaže, kako jih uporabljam potem pa je na meni, da vadim, vadim, vadim, kajti vaja res dela mojstra, če mojster to vajo mojstri iz dneva v dan.


Moja vizija prihodnosti in želeni cilji so moja odgovornost.

In tako so me najboljši coachi naučili, da od tistih, ki pridejo k meni ne zahtevam nič manj in nič več kot to, kar sem sama dala skozi. Da tako kot oni meni odvzamejo moje izgovore, tudi jaz vam odvzamem vaše, ko želite doseči spremembe v življenju. Ko vas vodim v temne labirinte vašega nezavednega, vam držim svetilko, a vodja odprave ste vedno vi sami. Le tako postanete samozavesten raziskovalec vaše lastne izkušnje življenja.


Odločitev ali se na to pot podate pa je vedno vaša. 

Če želite prejeti orodja, ki bodo vam olajšala in pospešila proces vaše osebne rasti, vam pri tem pomagam v procesu individualnega mentorstva. Več najdete tukaj >>>

164 views0 comments

Comments


bottom of page