top of page

V redu še ni dobro

"Kako si?" - U redu...

"Kaj novega?" - Pa skoz neki, saj veš...vse po starem...


Tako nekako gre večina mimobežnih pogovorov. A kdor zna prisluhniti ugotovi, da je to pravzaprav stanje duha.


Ljudje zadovoljni z U REDU.


Brez presežkov. V povprečju sivega vsakdana se predajajo običajnim vsakodnevnim procesom. Živijo iz dneva v dan, vsakega posebej oblikujejo ene in iste navade.


Dokler...


se ne zgodi nekaj šokantnega, travmatičnega in predvsem neprijetnega. Če imajo srečo, jih to vrže dovolj ven iz tira, da najdejo nov način čustvovanja, mišljenja in delovanja.


Drugače pa se kmalu vrnejo nazaj k svojemu "u redu". Opažam, da so ljudje s tem "u redu" čisto zadovoljni. Zadovoljni s tem, da ni (preveč) slabo. Niti ne vedo in si ne znajo predstavljati, da bi lahko nekoč na vprašanje "Kako si?" odgovorili ODLIČNO!


Da bi lahko živeli življenje, ki jih izpolnjuje, kjer odnosi štimajo, kjer prevladujejo prijetne in pozitivne izkušnje, bogati občutki veselja, radosti in božanskih občutkov Živosti. Da je v življenju možna tudi lahkotnost, da na višji vibraciji ni toliko vsakodnevnih dram.


Ta nedefinirani "u redu" je v bistvu 0 (nula) in šoki, neprijetni dogodki ter neprijetna čustva so - (minus). Ljudje v minusu poiščejo nujno pomoč... kogarkoli že, sam da jim čimprej pomaga priti nazaj na 0. Zato obljube o čarobnih paličicah takrat pridejo še kako prav. ko je akutna situacija rešena, so spet so povprečno zadovoljni. Ponovno so v redu.


Redki se odločijo, da ne želijo biti več na 0, ampak želijo v + (plus). Želijo izboljšati sebe, ker je to del njihove osebne evolucije, razvoja potencialov in preseganja svojih lastnih omejitev. Na spodnji sliki je diagram te situacije.


S takšnimi ljudmi je UŽITEK delati, ker želijo in zahtevajo več.


Ker s tem tudi mene postavljajo pred nove izzive.


Ker jim končno lahko dam več znanja kot tistim, ki jih je potrebno vleči iz minusa.


Na levi modra krivulja kaže počutje, na desni pa je oris procesa coachinga, ki vsebuje tako vzpodne kot padce, a vodi navzgor k Sebi.

Že doooolgo nazaj sem sama sebe vprašala:

»Ali moram res čakati, da me nekaj kresne po glavi, da se spremenim? Ali moram res čakati, da se zgodi najhujše ali se lahko sama že prej dvignem na nov nivo?«

Navadila sem se, da sama sebe vržem ven iz cone udobja, preden za to poskrbi Univerzum. Nekateri mi potem pravijo, da sem pogumna. Jaz pa vem, da lekcije univerzuma bolj bolijo in je zato lažje že prej nekaj spremeniti, nadgraditi in izkusiti. Jaz bi rekla, da prekalkuliram to, kaj manj boli. Sem pragmatična.


Zato ni nujno, da imaš težave, da nekaj spremeniš. Obstaja lep pregovor, ki pravi:

Streho popravljaj, ko sije sonce, ne takrat, ko divja vihar!

Ni nujno, da moraš biti nekje zataknjen-a, se soočati z blokadami in ovirami.


Ni potrebno, da ti je toliko hudo, da bi nekaj NUJNO moral-a spremeniti.


Ne čakaj, da bo tako urgentno, da bo nekaj treba.


Lahko je samo "u redu"...


in popeljem te na tisto pot, kjer bo ODLIČNO!


Kaj praviš?


Nek notranji impulz morda pravi da, sem pa prepričana, da sedaj tvoj raz-um potrebuje še dodatno razlago in informacije, zakaj se je smiselno ter modro na tej točki odločiti za coaching oz. mentorstvo.


Na točki, kjer se trenutno nahajaš imaš na voljo znanje in informacije, ki ti omogočajo videti zgolj določene možnosti. Najhuje pa je to, da ne veš, česa ne veš, da bi se nabor možnosti lahko razširil.


Kot mentorica ti pomagam razširiti perspektivo in videti večjo sliko, kar pomeni, da vidiš več možnosti, rešitev in situacijo pogledaš z druge perspektive.


Tvoja prepričanja oblikujejo sliko sveta, ki ga doživljaš. V tem svetu deluješ glede na svoja prepričanja ter pričakovanja. Vsi ljudje pa delujemo v skladu s tem, kar pričakujemo in s tem, kar verjamemo, da je za nas možno. Zato je sodelovanje z nekom, ki tvoja prepričanja postavi pod vprašaj in s tem podre sliko tvojega sveta, da lahko zgradiš novo odlična odskočna deska v kakršnokoli spremembo.


Coaching je postavljanje pravih vprašanj. Takšnih, ki te popeljejo v razmišljanje o sebi na način, na kakršnega običajno ne razmišljaš. To pa odpre nov pogled in nov način razumevanja sebe. S tem se seveda spremenijo tudi možnosti in rešitve, ki so na voljo.

Mentorstvo ti omogoči, da uporabiš znanje, izkušnje in strokovnost nekoga drugega za uspeh v tvojih lastnih prizadevanjih. Kot mentorica te popeljem skozi tebi neznan svet tvojega lastnega »podzemlja«, kjer ležijo ovire in nezavedna prepričanja zaradi katerih se zadržuješ v coni »u redu« ali celo v minusu neprijetnih izkušenj. V času krize ti stojim ob strani, da ne odnehaš in ne obupaš. Takrat namesto tebe vidim luč na koncu tunela.


Coach mora poznati čim več orodij, teorij in tehnik, da te lahko podpre v tvojem procesu učenja in transformacije

Moja naloga in vloga je

  • da nenehno širim svoje znanje, ga preizkušam v praksi in tako tebi predam le tisto, kar deluje in prinaša konkretne rezultate,

  • da se izobražujem, izpopolnjujem, da delam napake, ki jih tebi potem ni potrebno,

  • da preberem kup strokovne (in bolj komercialne) literature in s tem tebi prihranim čas,

  • da skrbim za svojo integriteto tudi tako, da sem sama s seboj iskrena na vseh področjih življenja, tudi zasebnem in tako z zgledom dokazujem, kaj je možno,

  • da teorijo naredim praktično uporabno na način, da deluje v tvojem življenju, na konkretnih primerih, čim hitreje ter predvsem učinkovito.


Tvoja naloga pa je

  • da »zavihaš rokave in pljuneš v roke« ter implementiraš v svoje življenje, kar deluje zate.

  • da sprejmeš odločitev, začneš zaupati sebi in aktivno sodeluješ.

  • da odkriješ in nato neguješ Sebe!


Ne bo vedno lahko, a verjemi, da je nagrada, ko začutiš Sebe tega vredna!


P.S. Pred vstopom v individualni coaching program je na voljo 30 min brezplačni pogovor, da ugotoviva ali je to zate res primerno in da preizkusiva medsebojno "kemijo". Piši na info@manca.si ali pokliči 040 888 978, da se dogovoriva za termin.

91 views0 comments
bottom of page