top of page

V redu še ni dobro

"Kako si?" - U redu...

"Kaj novega?" - Pa skoz neki, saj veš...vse po starem...


Tako nekako gre večina mimobežnih pogovorov. A kdor zna prisluhniti ugotovi, da je to pravzaprav stanje duha.


Ljudje zadovoljni z U REDU.


Brez presežkov. V povprečju sivega vsakdana se predajajo običajnim vsakodnevnim procesom. Živijo iz dneva v dan, vsakega posebej oblikujejo ene in iste navade.


Dokler...


se ne zgodi nekaj šokantnega, travmatičnega in predvsem neprijetnega. Če imajo srečo, jih to vrže dovolj ven iz tira, da najdejo nov način čustvovanja, mišljenja in delovanja.


Drugače pa se kmalu vrnejo nazaj k svojemu "u redu". Opažam, da so ljudje s tem "u redu" čisto zadovoljni. Zadovoljni s tem, da ni (preveč) slabo. Niti ne vedo in si ne znajo predstavljati, da bi lahko nekoč na vprašanje "Kako si?" odgovorili ODLIČNO!


Da bi lahko živeli življenje, ki jih izpolnjuje, kjer odnosi štimajo, kjer prevladujejo prijetne in pozitivne izkušnje, bogati občutki veselja, radosti in božanskih občutkov Živosti. Da je v življenju možna tudi lahkotnost, da na višji vibraciji ni toliko vsakodnevnih dram.


Ta nedefinirani "u redu" je v bistvu 0 (nula) in šoki, neprijetni dogodki ter neprijetna čustva so - (minus). Ljudje v minusu poiščejo nujno pomoč... kogarkoli že, sam da jim čimprej pomaga priti nazaj na 0. Zato obljube o čarobnih paličicah takrat pridejo še kako prav. ko je akutna situacija rešena, so spet so povprečno zadovoljni. Ponovno so v redu.


Redki se odločijo, da ne želijo biti več na 0, ampak želijo v + (plus). Želijo izboljšati sebe, ker je to del njihove osebne evolucije, razvoja potencialov in pr