top of page

Denar in seks kot orožje bitke med spolomaSpoznanja in prepoznanja zgodb iz davnine, ki jih naše duše nosijo v sebi, preigravamo iz dneva v dan, iz življenja v življenje. Največkrat nezavedno, kot dih znotraj srca, ki šepeta in hrepeni po ljubezni. Nekatere duše smo na Zemlji doživele marsikaj in cvetne esence so me vodile v davne spomine Lemurije ter Atlantide. Raziskovanje ženske energije je prebujalo spomine svečenice, v dobi Babilona ter Egipta. Bolečine in rane preživetja so me vodile v življenja oziroma životarjenja na začetku oblikovanja evropskih civilizacij in v čarovniške procese temnega srednjega veka.


Nekateri dušni spomini so bolj, drugi manj prijetni. Slednjih je več in ti se v zadnjih letih še posebej intenzivno čistijo. Moja dosedanja partnerstva so bila zaključevanja karmičnih dolgov vseh povezav iz preteklosti skozi katere je moja duša izkušala kaj vse ni ljubezen. Zadnje desetletje mi postaja popolnoma razumljivo, zakaj je proces, ki vodi v osvoboditev duše tako dolg, kajti spominjanje pomeni hkrati tudi zdravljenje različnih delov dušne zavesti.


Ob tem pa se razkriva tudi človeška zgodovina skozi prizmo razvoja zavesti, ki pa žal ne gre v enaki smeri kot naša civilizacija misli sama o sebi. Descartov slavni izrek mislim torej sem, je zavest omejil na razumskega človeka, ki ne priznava ničesar izven naših petih čutil, Darwinova teorija pa je v zavedanje ljudi usidrala prepričanje, da se razvijamo od manj primitivnih k bolj sposobnim ter razvitim bitjem. Tehnološki dosežki človeštva nam dajejo zunanjo potrditev tega in, ko smo sprejeli temeljne človekove pravice, smo se kot civilizacija trkali po prsih, kako daleč smo že prišli.


Duhovno smo zadnjih nekaj tisoč let doživljali devolucijo in nazadovanje.


Patriarhalni sistem, ki je v tem času vodil družbo ter njen razvoj (in jo še) je Zemljo siromašil, uničil podnebje, iztrebil cel kup živalskih vrst, pahnil velik del sveta v katastrofalno revščino ter povzročil globalno segrevanje ozračja, ki ruši ravnovesje planeta s hitrostjo kakršne Gaia v svoji milijonski zgodovini še ni doživela.