top of page

Denar in seks kot orožje bitke med spoloma



Spoznanja in prepoznanja zgodb iz davnine, ki jih naše duše nosijo v sebi, preigravamo iz dneva v dan, iz življenja v življenje. Največkrat nezavedno, kot dih znotraj srca, ki šepeta in hrepeni po ljubezni. Nekatere duše smo na Zemlji doživele marsikaj in cvetne esence so me vodile v davne spomine Lemurije ter Atlantide. Raziskovanje ženske energije je prebujalo spomine svečenice, v dobi Babilona ter Egipta. Bolečine in rane preživetja so me vodile v življenja oziroma životarjenja na začetku oblikovanja evropskih civilizacij in v čarovniške procese temnega srednjega veka.


Nekateri dušni spomini so bolj, drugi manj prijetni. Slednjih je več in ti se v zadnjih letih še posebej intenzivno čistijo. Moja dosedanja partnerstva so bila zaključevanja karmičnih dolgov vseh povezav iz preteklosti skozi katere je moja duša izkušala kaj vse ni ljubezen. Zadnje desetletje mi postaja popolnoma razumljivo, zakaj je proces, ki vodi v osvoboditev duše tako dolg, kajti spominjanje pomeni hkrati tudi zdravljenje različnih delov dušne zavesti.


Ob tem pa se razkriva tudi človeška zgodovina skozi prizmo razvoja zavesti, ki pa žal ne gre v enaki smeri kot naša civilizacija misli sama o sebi. Descartov slavni izrek mislim torej sem, je zavest omejil na razumskega človeka, ki ne priznava ničesar izven naših petih čutil,


Darwinova teorija je v zavedanje ljudi usidrala prepričanje, da se razvijamo od manj primitivnih k bolj sposobnim ter razvitim bitjem. Tehnološki dosežki človeštva nam dajejo zunanjo potrditev tega in, ko smo sprejeli temeljne človekove pravice, smo se kot civilizacija trkali po prsih, kako daleč smo že prišli.


Duhovno smo zadnjih nekaj tisoč let doživljali devolucijo in nazadovanje.


Patriarhalni sistem, ki je v tem času vodil družbo ter njen razvoj (in jo še) je Zemljo siromašil, uničil podnebje, iztrebil cel kup živalskih vrst, pahnil velik del sveta v katastrofalno revščino ter povzročil globalno segrevanje ozračja, ki ruši ravnovesje planeta s hitrostjo kakršne Gaia v svoji milijonski zgodovini še ni doživela.

Patriarhalna civilizacija temelji na imeti, posedovati, nadvladati in izkoristiti. Ker je izgubila notranjo duhovno moč jo išče v zunanjih materialnih dosežkih. Ker je zavest zahodnega človeka na tako nizki ravni, da bolj ceni novi iPhone kot intuicijo, je tista moč, ki šteje povezana z denarjem.


Ženska je močneje povezana s kreativno življenjsko silo Gaie kot moški. Božanska ženska energija, univerzalni yin princip je bolj skrivnosten, magnetičen in povezan s čutenjem. Moški je preko božanske moške energije oziroma univerzalnega yang principa povezan z univerzalnim umom, zavestjo, električno energijo, ki je usmerjena v ideje in koncepte.

Ko se je v davnini spremenila frekvenca zavesti in s tem vibracija yanga so moški hitreje začutili ta vpliv ter začeli izgubljati stik z božansko zavestjo. Niso več prepoznali božanske svetosti v ženskem telesu, s tem pa se je podrlo tudi ravnovesje med obema energijama ter posledično spoloma. Vzpon patriarhata se je lahko začel.


Moška energija je postala bolj surova, vezana na fizične zmogljivosti in v tistem trenutku si je moški podredil žensko telo ter s tem božanski ženski odvzel moč. Ženska je postala objekt z vrednostjo reprodukcije in zagotavljanja nasledstva, moški pa lastnik zemlje in s tem fizičnega preživetja.

Moč moškega se tako meri v materialnem bogastvu, moč ženske pa v njeni spolnosti. Kot civilizacija smo prišli do tega, da je seks tržno blago, ki se kupuje in prodaja. Res velik napredek za človeštvo.


Vse se vrti okrog vrednosti, varnosti in moči, ki se jih zlorablja in manipulira. Denar in spolnost sta povezana bolj kot si mislimo tudi na energetskem nivoju, saj je za vibracije obojega odgovorna naša sakralna čakra. To pa je tudi nivo na katerem se odvija največ bojev za (pre)moč. Moško orodje moči, določanja vrednosti ter s tem zagotavljanja preživetja se meri v denarju. Več denarja = več moči. Žensko orodje moči, ki določa tudi njeno vrednost ter zagotavlja nasledstvo pa je spolnost.


V osnovi gre za bitko premoči nad nasprotnim spolom skozi pogojevanje in trgovanje. V patriarhalnem sistemu moški potrebuje žensko za nadaljevanje svojih genov in s tem prenosa nasledstva pridobljenega materialnega bogastva, žensko potrebuje tudi za zadovoljitev svojega poželenja in na neki globlji ravni mu pradavni spomin njegove duše šepeta, da preko ženske lahko dostopa tudi do višjih stanj zavesti.


A v patriarhalnem sistemu, kjer je ženska objekt je ta šepet zares tih. Ženska pa v patriarhalnem sistemu potrebuje moškega, da poskrbi za preživetje nje same in njenega potomstva. V zameno za spolnost, ki tako postane orodje njene manipulacije in izvajanja moči nad moškim.


Emancipacija je spodbudila finančno in materialno osamosvajanje žensk, ki smo s tem ponovno prišle do lastništva nad svojim telesom ter spolnostjo. S tem pa smo se osvobodile preživetvene odvisnosti od moškega ter se ponovno odprle duhovnim vsebinam in vibracijam lastne božanskosti. Ko se vibracija celotnega planeta spreminja, je ženska energija tista, ki bo zavest moških spet usmerila v prepoznanje božanske svetosti v ženskem telesu.



 

Ta zgodba se mi je razkrila, ko sem se spraševala, zakaj sta ravno denar in spolnost tako prepletena. Ležala sem v tahionski sobi in potovala skozi preteklost ter različne dimenzije, kjer so se mi razkrivali ti vzorci. Ker moj um želi imeti potrditve, sem prosila svoje duhovno vodstvo, da mi da kakšen znak, da je temu res tako kot se mi je razkrilo.

  • Imamo res težave z odvisnostjo in izvajanjem premoči drug nad drugim?

  • Je ta povezanost žensk z Naravo in njeno življenjsko silo res pot nazaj v duhovno evolucijo?

  • Je padec moške energije res odvisen zgolj od njihove odvisnosti od telesnega poželenja?

Sedem v avto in prižgem radio in se začnem smejati, ker se je ravno začela pesem, ki ima refren z besedilom TI IMAŠ MOČ NAD MENOJ. Naslednja je bila Pink in POKRIJ ME S SONČNIM SIJEM. Prva je moški aspekt in hrepenenje po ljubezni, druga ženski aspekt. Potem pa me je sezulo, ko je zadonela: You and me are nothing but mammals, so let's do it like they do on the Discovery channel! (Ti in jaz nisva drugo kot opice, zato dajva kot to tako kot počno na Discoveryu)



Pridem domov in zaslišim, da igra televizija – ko me ni doma se moj pes uleže na nedovoljen del kavča in če tam pustim daljinec se uleže nanj in prižge TV. S televizije se je razlegala Madonnina pesem: We are living in a material world and I am a material girl. (Živimo v materialnem svetu in jaz sem materialno dekle).


Preveč se je vse skupaj dopolnjevalo, da bi bilo zgolj naključje, zato sem enostavno morala vse skupaj zapisati in objaviti. Usedem se za računalnik poiščem pesem Dermota Kennedya Power over me in obstrmim ob zgodbi, ki jo prikazuje videospot – ženska, ki se poda na pot služenja denarja z boksanjem, da lahko preživi svojo sestrico, ker je oče pijanec, ki nič ne dela. Nisem zmogla drugega kot hvaležnost Vesolju za celotno izkušnjo.

Vsak pa naj začuti sam, kako se vse to odvija v vsakdanjem življenju. Javnem in zasebnem.



 

Želim biti kralj v tvoji zgodbi

Želim vedeti kdo si

Želim, da je tvoje srce zame


Želim, da mi poješ nežno,

ker na ta način ubežim temi.

To je vse, kar me je ljubezen kdajkoli naučila.


Pokliči in prihitim.

Brez sape zdaj.


Ti imaš to moč nad menoj.

Vse, kar mi je drago prebiva v teh očeh.

Edina, ki jo poznam, edina v mojih mislih.


Se spomniš jezera in mesečine?

Se spomniš, kako si trepetala in sijala?

Nikoli ne bom pozabil, kako si izgledala

tisto noč.


Vem, da bom potreboval čas,

vem, da prišel bo tisti dan.

Želim, da me sovraži hudič.


Pokliči in prihitim.

Brez sape zdaj.


Vse je bilo zaradi dvomov,

bili so okrog mene.


Skrila se bova in nikoli povedala.

Odloči se, kako dobro te tema pozna.

Lekcija ljubezni, vse kar je bilo,

potrebujem, da tudi ti vidiš to.


Pokliči in prihitim.

Brez sape zdaj.

 

 

7 dnevni brezplačni on-line coaching ti bo koristil, če si odločena, da premagaš omejujoča prepričanja, stopiš na pot do osebnega uspeha in potrebuješ en potisk, da zaživiš ženstvenost, ki si jo zaslužiš ter dosežeš jasnost glede prvega koraka proti svojemu avtentičnemu partnerstvu. Na spletni coaching se prijavi tukaj >>>

237 views0 comments
bottom of page