top of page

Živeti zavestno, brez avtopilota!

Večina ljudi živi na avtomatskem pilotu, ki deluje na podlagi programov v nezavednem delu možganov. Človeški možgani so po naravi leni in ponavljajoče misli ter ukaze hitro preklopijo na avtomatsko delovanje. Samo pomislite na čas, ko ste se učili vožnje avtomobila. Zagotovo vas je spreletela misel, da si vsega ne boste mogli zapomniti in je bila vožnja v avto šoli prav zaradi tega težka. Danes po toliko 1000 kilometrih o tem, kako vozite, kateri pedal pritiskate, kako spremljate promet, ne razmišljate, ampak se vse odvija avtomatsko.



Popolnoma enak princip delovanja je način razmišljanja.

Če ste navajeni razmišljati o pomanjkanju, boste to počeli avtomatsko! Nimam dovolj časa, nimam denarja, nimam sreče, nisem vreden ljubezni, ne znam, ne vem, ne zmorem…. Tako ste se naučili in to vadite že celo življenje, zato ste v tem odlični.


Manifestacijske tehnike delujejo, le vaši možgani pri tem ne sodelujejo!

Zakon privlačnosti še kako deluje, saj vsak dan občutite njegove posledice – le da vam niso všeč in zato si jih ne želite. Če pomislite na to, koliko od cca 60.000 misli, ki jih dnevno mislite (to je povprečna ocena misli, ki jih ljudje mislimo) je namenjenih temu česar ne želite in koliko temu, kar želite, boste ugotovili, da so vaši rezultati v življenju posledica tistih misli, ki v vaši glavi prevladujejo.


V Sloveniji je močno opazna mentaliteta pomanjkanja in osredotočanja na to, česa vse ni. Pa vzemimo finance in najpogostejši stavek, ki ga povprečno izrečete v svojih mislih: nimam denarja. In res je. Nimate ga, ker ga pod točko 1 - ne upravljate, pod točko 2 - ne opazite priložnosti prav zaradi filtra "nimam".


Ker je denar v današnjem svetu povezan s preživetjem, ste zablokirali pretok energije v vaši korenski čakri in tako zaustavili možnost prizemljitve obilja v fizično realnost.


S tem pa seveda vplivate na občutek varnosti in pripadnosti. Ker vaša potreba po preživetju ni v celoti zadovoljena, pričakujete, da jo bodo zapolnili drugi. Drugi postanejo tisti od katerih je odvisno vaše preživetje: partner, starši, delodajalec, država…. Kar pomanjkanje pomeni, da ni dovolj za vse, postanete tekmovalni in hkrati v strahu, da boste morda izpadli iz te igre. Počnete te, kar od vas želijo drugi ter s tem ustavite lastno kreativnost. Blokada v sakralni čakri onemogoči, da bi se povezali s tistimi, ki vas lahko podprejo, nezaupanje sproži manipulacije in občutek, da ste za vse sami. To pa vodi v odklanjanje pomoči, odklanjanje povezovanja ter sodelovanja.


S tem, ko od drugih pričakujete, da bodo poskrbeli za vaše potrebe (hkrati pa jim ne zaupate), jim predate svojo moč ter postanete nemočni. Verjamete, kar vam povedo o vas in ker večina deluje iz svoje lastne nemoči, jo skuša prikriti tako, da niža vašo vrednost. S tem pade vaša samozavest, zaupanje v lastno znanje, zmožnosti ter sposobnosti. Vsi drugi so zato na vrsti pred vami, da bi si le pridobili njihovo naklonjenost, saj bodo le tako lahko poskrbeli tudi za vašo varnost. Ker sta prva dva energetska centra (korenska in sakralna čakra) zablokirana, vam ostane vaš um, ki se vrti v scenarijih polnih strahov pred negotovo prihodnostjo, preteklih neuspehov ter namišljenih nevarnosti. Misli postanejo zmedene, meglene in razpršene. Sončni pletež ni več sončen ampak močno oblačen s pogostimi nevihtami.


Ko ste tako na milost in nemilost odvisni od tega kaj in kako bodo rekli drugi, ste avtomatsko v vlogi nemočne žrtve, ki jo življenje premetava sem in tja. Svoje upe polagate v zunanje rešitelje, ki pa so prav tako žrtve lastne nemoči, ki jo zdravijo tako, da izkoriščajo svojo moč nad vami, ki ste jim jo predali. Vaše dobro, odprto srce tako hitro doživi razočaranje in bolečino, vibracija pade in ranjenost se samo še povečuje, dokler ne zgradite zidu okoli srca, da bi preprečili nadaljnje bolečine.


Ne zaupate več drugim, ne zaupate sebi, odklopili ste glavni transformator med duhovnim svetom ter zemeljsko osebnostjo (srčna čakra) in tako ne čutite in ne slišite več lastnega notranjega vodstva. Ne govorite svoje lastne resnice in ne izražate sebe. Ker ste v strahu že večkrat ostali tiho, ste zablokirali še grleno čakro.


Tako se blokada v korenski čakri prenaša navzgor, na različne nivoje zavedanja ter s tem čustvovanja in posledično delovanja. Navajeni ste tako delovati in to je vaš avtopilot. Tudi, ko vas intuicija pripelje do nečesa, kar bi vam lahko pomagalo, se zaradi vašega avtopilota ne odločite za ponujeno opcijo. Seveda ne, saj ste že velikokrat naredili napako, ko ste drugim predali moč v svoje roke in jim zaupali, da bodo poskrbeli za vas. Tako ste tudi navajeni, zato je to najlažje, čeprav je boleče.


Vaš problem, je hkrati vaš izgovor. Ste kot hrček na kolesu, ki teče in teče in ne pride nikamor.


Potrebno je narediti nekaj drugače. A kaj, ko je drugače nepoznano in zato nevarno! Avtopilot pa je domač, poznan in s tem za vaše možgane varen. Če želite preseči vašega avtopilota, pa je ravno to, da naredite nekaj »nevarnega« tisto, kar bo povzročilo, da se naučite nekaj novega in s tem začnete drugače.


Preko svoje mailing liste in preko svojih družbenih omrežij ponujam veliko brezplačnih vsebin, ki so namenjene ozaveščanju in informiranju. Da bi se nekaj konkretno spremenilo, je potrebno narediti konkreten korak naprej. Takrat pa pridete do mojih plačljivih vsebin, kjer se sproži vaš avtopilot: nimam denarja, nimam časa, to ni zame, jaz tega ne znam, nisem še pripravljen-a, ne čutim, da je to zame…


In, ko vprašam potencialne stranke, kako mislijo to rešiti, običajno odgovorijo "ne vem", saj je njihova edina strategija čakanje, da se bodo zunanje okoliščine spremenile.


A žal ob enakih notranjih okoliščinah do tega ne more priti.


Postavite si tri vprašanja, na katere sami sebi iskreno odgovorite:

  1. Koliko priložnosti gre mimo mene, ker me je preveč strah, ker ne zaupam vase, ker živim v krču in blokadah za katere morda niti ne vem, da jih imam ali pa jih ignoriram?

  2. Kolikokrat me drago stane, ker ne naredim pravih sprememb?

  3. Če se popolnoma nič ne spremeni, koliko časa, sem še pripravljen-a tolerirati neugodje trenutne situacije in živeti na autopilotu?

Če se je sedaj v vašem umu pojavilo vprašanje: »Manca, ali mi torej ti lahko pomagaš?«, vam lahko povem naslednje: Glede na to, da poznam procese, ki sem jih ravnokar opisala (drugače jih ne bi mogla opisati) natanko vem, kje v teh procesih ste zataknjeni ter vam pomagam, da izstopite s hrčkovega kolesa in vzpostavite nove načine razmišljanja, čustvovanja ter s tem tudi delovanja.


Ker svoje moči ne predajam več, nimam potrebe, da bi se napajala na vaši nemoči in vas lahko polno podprem, da vi vstopite v svojo moč ter jo začnete odgovorno uporabljati zase. S tem pa si povrnete zaupanje vase in svoje sposobnosti. Prepričana sem, da mi ni potrebno razlagati, kaj bo to pomenilo za vašo samozavest.


Zavedam se, da je moj uspeh pri delu povezan izključno z vašim uspehom, ki ga dosežete, ko sodelujeva za vaš napredek in pozitivne spremembe v življenju. Ko se sreča deli, se množi!

Ne prodajam vam pravljic, ampak konkretne, realne in tudi merljive rezultate, ki so posledica spremembe v vašem zavedanju, razmišljanju ter čustvovanju. In to ne samo na enem področju, ampak celostno.


Lahko sem vaša vodnica, mentorica, coachinja, ki vam da prave vaje, prava vprašanja in navodila, razlage in informacije, na vas pa je izvedba in delo. Le tako postanete odgovorni kreatorji svojega življenja. S tem pa je moj namen zaključen.


Spletni program za delo na sebi, ki vas korak za korakom pelje skozi nivoje zavesti vaših čaker, se imenuje POT K SEBI. Preverite, kaj vam ponuja na tej povezavi >>>



121 views0 comments
bottom of page