top of page

Notranja harmonija in zunanji kaos – kako preživeti v tem svetu

brez, da bi se morali umakniti nekam visoko v gore, puščavo ali na luno!


Nič ni tako kot je videti na prvi pogled. Ko imate občutek, da vas je življenje vrglo v gromozanski pralni stroj skupaj z vsemi ljudmi, situacijami in vso zmešnjavo tega sveta, ste lahko globoko prepričani, da na to nimate vpliva. Da nič ni odvisno od vas.


V tem gromozanskem bobnu, ki vas premetava sem ter tja, ste enkrat zgoraj, drugič spodaj, ko že mislite, da ste na mehčanju pa vas centrifuga zavrti, da vam ni nič več jasno.


Poznano?


In v vsem tem naj bi vi poskrbeli za vašo notranjo harmonijo? Morda se vam ob tem vprašanju postavi še naslednje: pa kdo je tu nor?!


Naj vas potolažim, da v tem niste sami. To se dogaja tudi drugim. Pravzaprav vsem, ki smo vključeni v kolektivno energijo, ki trenutno vlada v mestu, državi, na kontinentu, v svetu.

Naša energijska vpetost presega našo individualno fizično telo. To je dejstvo. Naše energijsko polje je z ljudmi povezano preko eteričnih vezi, energijskih programov, ki vplivajo na nas, kulturnih vzorcev v katere smo vzgojeni. Vsak posameznik je kamenček v mozaiku, nitka v tapiseriji… od daleč skoraj nevidna, vpeta v celotno sliko, a ko jo vzamemo ven postane unikatna in neponovljiva in če ni na svojem mestu v tej življenjski tapiseriji, je slika pokvarjena.


To je še nekako razumljivo, kajne? Poglejmo, kaj to pomeni v živi sliki življenja, ki deluje kot hologram. To pomeni, da vsak delček v sebi vsebuje sliko celote in slika odseva vse delčke hkrati.


Vsi skupaj prispevamo k kolektivni energiji, ki je seštevek vseh nas. Lahko dovolimo, da kolektivna energija vpliva na nas, jo vsrkamo, se z njo poistovetimo in zunanji kaos čutimo kot svoj notranji kaos. V tem primeru nimamo vpliva. Kar se dogaja zunaj, se dogaja znotraj.


Delo na sebi, vzpostavljanje avtentičnosti in notranjih občutkov miru ter harmonije pa krepi zavest sebe, svojo notranjo identiteto in to oddajamo ven v kolektivno. V tem primeru aktivno prispevamo k spreminjanju kolektivne slike. Kar se dogaja znotraj, se dogaja zunaj.


Enako velja za odnose. V vsak odnos prispevamo polovico energije. Ko se pretvarjamo, da igramo igro druge osebe, se njena energija preslika v nas in z njo se identificiramo. Tako so drugi »krivi« za tisto, kar se nam dogaja.


Ko poznamo sebe, svoja čustva, svoje misli, ko postanemo samozavedajoče se bitje, ki aktivno prevzema odgovornost zase in svoje notranje ravnovesje, se ta energija prenaša navzven in postanemo zavestni kreator svoje realnosti.

Prevzamemo odgovornost za svoje kreacije.


Je to dejansko izvedljivo v praksi?

DA.


Je lahko?

NE.


Zahteva veliko truda, samospraševanja, analiziranja, samoopazovanja, spreminjanja in reprogramiranja. To je pravo DELO NA SEBI.


Pa lahko to delo opravi vsak sam?


Veliko veliko težje kot ob primerni podpori. Ko imamo, poleg naše notranje, tudi zunanjo podporo, se bolj pozitivno naravnamo na večje premike. Naš Višji jaz nas lahko vodi k vsemu, kar potrebuje zdravljenje in naša notranja modrost ima večino odgovorov, ki nas lahko naučijo več kot najboljši učitelj ali mentor na tem svetu. A na drugi strani imamo tudi slepe pege, obrambe, ki smo si jih zadali in prepričanja, ki nas podirajo namesto, da bi nas podpirala. Pride trenutek, ko smo tik pred prebojem pa se zaradi nezavednih vzgibov umaknemo in prav zato potrebujemo nekoga zunanjega, da nam v takšnih trenutkih stoji ob strani.


Um vsakega posameznika je omejen z možnostmi, ki jih pozna, večina rešitev pa leži v območju izven dosega njegovega znanja in veščin.

Zato je coaching oziroma mentorstvo drugačno od terapije ali zdravljenja. Naloga coacha je, da zbira znanja z različnih področij in nenehno širi svoje obzorje, saj s tem lahko ponudi vpogled, ki presega vaše znanje. Naloga coacha tudi ni, da vas zdravi, ampak vas podpre, da najdete in vzpodbudite svoje lastne samozdravilne sposobnosti. Preko pravih vprašanj vam pomaga odkrivati vaše lastno nezavedno, ki tako postane zavedno in s tem ga lahko spreminjate.


Proces coachinga je namenjen temu, da vas opolnomoči, da prepoznate harmonične dele sebe, jim začnete zaupati in tako postanete bolj aktivni v kreiranju svoje realnosti. S tem se vrnemo na začetek tega zapisa, saj vam profesionalen mentor lahko pomaga ustaviti in zamenjati »program pranja« v katerem ste se znašli. Z vzpostavitvijo pravega odnosa do sebe, se spremenijo tudi zunanji odnosi ter slika sveta v katerem živite.



 

Ko pridete do trenutka, ko potrebujete nova prepričanja, nove načine delovanja in veščine dela s čustvi, vam pri tem pomagam skozi Life&Soul Coaching. Več najdete tukaj >>


Če vam je zapis všeč, sitsnite srček spodaj desno <3 Hvala!

58 views0 comments
bottom of page