top of page

Moj pasji Učitelj


Velik učitelj me je spremljal 15 let. Včasih se pohecam, da je to samec, ki je do sedaj najdlje zdržal z menoj. In vedno je bil velik. Tam okoli 40kg. Z velikim Srcem, ki je brezpogojno sprejemalo vse ljudi (z izjemo enega narkomana, na katerega je zarenčal. Enkrat in edinkrat v življenju), tudi tiste, ki jih jaz nisem najbolje.


Zgodbe iz mojega življenja, ki bi jih razkril, bi bile najiskrenejši prikaz mojega življenja. Bil je moja Priča, ko sem bila najbolj ranljiva, najbolj močna, zaljubljena, vesela, žalostna, jezna, prestrašena, panična, zasanjana, ljubeča, vročična, plesoča, skrivnostna, ženstvena, senzualna, zmedena, sesuta, utrujena, polna Življenja, v vseh visokih in nizkih vibracijah. Bil je terapevtski pomočnik mnogim strankam in poslušal njihove zgodbe. Bil je Učitelj drugim psom (enega je nekoč čisto zares naučil, katera trava je dobra za prebavo), hrtov ni maral, ker so bili prehitri zanj in bokserjev ne, ker imajo neko čudno navado, da ližejo po gobcu.


Ko sem v zadnjih dneh zbirala njegove slike, sem ugotovila, da se ponavljajo motivi: voda, teniška žogica, velika palica na sprehodu, veliki kupi dlake, snežno veselje in velike temne oči polne pasje modrosti ter ljubezni. Imel je pasje prijatelje in človeške prijatelje. Na sprehodu je vedno pozdravil tudi lastnika. Včasih samo lastnika in ignoriral njegovega psa.


Vse moje transfromacije je pospremil z izrednimi in enkratnimi fizičnimi simptomi. Preden sem pustila službo in odprla svojo prvo trgovino pred 10 leti, je imel najhujšo drisko v življenju. Ko sem doživljala svojo dolino solz, je manifestiral neko čudno bulo odmrlega tkiva na zadnji desni nogi. Ob stresu zaradi selitve in ob hkratni izdaji knjige, so njegovi možgani kolapsirali center za ravnotežje in pri 14. letih se je na novo učil hoditi. Takrat sem se mu globoko zahvalila, ko sem spoznala, da mi je skušal odvzeti breme.


Naučil me je potrpežljivosti. Naučil me je, da sem lahko v trenutku in ne rabim razmišljati o vsem, kar se še ni zgodilo. Naučil me je, kaj pomeni varnost in koliko mi zares pomeni. Pokazal mi je, kaj pomeni brezpogojno zaupanje. Naučil me je, da se ljudje in psi odzivamo