top of page

Alternativa sedanji politiki nekje v prihodnosti

IN DAN UPORA PROTI OKUPATORJU NA DRUGAČNEM NIVOJU


Običajno ne izpostavljam politike in mojih komentarjev na aktualno dogajanje, a tokrat nisem mogla biti več tiho. Dolgo časa sem namenoma ignorirala politiko in politikantstvo, ker sem sprejela odločitev, da delujem na svojem področju in tam poskrbim za spremembe v miselnosti ljudi, ki sestavljamo to državo. Ne s komentiranjem, ne s spremljanjem nisem želela energetsko ali miselno podpirati politike. A se je z dejanjem enega človeka, ob dogajanju v času epidemije COVID-19, sprožil občutek, da ga je potrebno podpreti. Da je čas, da to, kar je začel dobi našo podporo na vseh nivojih. Čas je, da prenehamo ignorirati in začnemo prizemljevati to, kar smo do sedaj le energetsko postavljali: nov način delovanja in izražanja.


Svoje mnenje in pogled sem izpostavila v FB skupini, ki se je formirala v podporo Ivanu Galetu in, ker verjamem, da je to zapis, ki lahko koristi še kdaj, še komu, je škoda, da se izgubi v poplavi takšnih in drugačnih sporočil, ki na socialnih omrežjih ostanejo le kot muhe enodnevnice. Zato v celoti objavljam zapis v nadaljevanju:

V Sloveniji se vedno znajdemo pred istim problemom: KAKŠNA JE ALTERNATIVA? Kakšne so naše možnosti, ki jih imamo kot državljani Republike Slovenije???


  • Interpelacija, odstop ministra, vlade, ampak KAJ POTEM?

  • Kdo je v naši državi kompetenten in pripravljen dejansko nekaj narediti za Državo in ne zgolj za lasten žep?

  • Ali imamo ljudi, ki so dovolj veliki patrioti, intelektualno in čustveno močni ter so pripravljeni ugrizniti v to ogromno kislo jabolko?


V zadnjih tednih zagotovo nisem videla premišljenosti, dialoga in strokovnosti pri vodenju države v času epidemije. Vse je na horuk, pavšalno, predvsem pa nesorazmerno dejanskemu stanju. Sprejela bi, če bi to počeli politični novinci, od "starih mačkov" ali bolje podlasic, ki že dolgo časa brusijo politični parket pa tega ne morem razumeti, niti sprejeti.

Že dolgo časa opažam, da je vlada v resnici le odraz državljanov, ki jih vodi. Na potenco! Prevzemanje odgovornosti pa je tako ali tako rak rana slovenceljnov, zato je edino logično, da vlada ne bo prevzela odgovornosti za kakršnokoli svoje delovanje, pa če je še tako očitno neetično in nemoralno.